Monday, March 21, 2011

~juz want t0 share~ :'( abah,lin rindu abah

pada awal tahun 2009, n mase ni ak F5,  
n masa nak balik, umi kol ak n bgtau yg
abah masuk hospital sbb abah nak berehat..
ak tdk merasakan apa2 pada waktu itu,
tapi dalam hati sangat takut n ak terus berdoa
agar abah baek-baek aje...
ak n adik anis, balik dari sekolah dgn hanya
berjalan kaki ke rumah nenek,sesudah sampai,
paksedara terus bawa aku ke KBMC
tuk melihat keadaan abah..
:'(airmata aku terus mengalir apabila melihat
kedaan abah dengan pucat sangat2,semput
n pakai oksigen mase tu...ak xsanggup
aku terus keluar dari bilik, aku xsanggup
melihat keadaan abah y macam tu di mana
sebelum ni die xpenah sakit...
selama seminggu abah di rawat di kbmc,
selama seminggu tu lah aku menjaga abh dgn umi..
tetapi tiada sebarang perubahan terhadap dirinya,
malah semakin teruk, ak xdapat tahan ag,
YA ALLAH, kau berikaanlah kesihatan y baek
kpda abah ku ya allah....:'(
~ pada satu malam, ak teman abah kat katil,
sambil membaca buku2 y memberi semangat
kat die agar die terus kuat melawan penyakit die.
tiap-tiap pagi bila ak bangun dari tdur tengok die 
bernafas tercungap-cungap sambil memakai
topeng oksigen, aku sebak tengok abah mcm tu
n abah mengalir kan airmata dan die cakap
die xtahan, n ase sakit sangat-sangat..
aku terus peluk abah sambil menangis :'(..
aku xtahan aku terus call akak ak y dua org
yang sedang belaja n gtau sal keadaan abah..
walaupun abah suh ak rahsiakan hal ini 
dari diorang tapi aku xsanggup menanggung 
beban ini seorang diri...ak perlukan kakak2
tuk juga bagi semangat kat umi :'-(
selepas seminggu kat KBMC, 
doktor pindahkan abah kat HUSM,utk mendptkan
rawatan yang lebih rapi, tapi abah xtahan berada kat sana.
n abah dimasukkan pula di Hospital Pakar Perdana,KB.
d0ktor ade pesan yang abah sepatutnya dimaskkan ke wad ICU
tapi abah xnak, sbb die nak tunggu anak2 die balik dulu,
sbb die cakap kalau xtunggu akak2 ak balik,
nati xde peluang nak duk ramai2 kalu dh msuk ICU nati..
dua hari abah dirawat di Hospital Pakar Perdana, n 

~HARI AHAD, abah dipindahkan pula ke 
Hospital Besar Kota Bharu sbb keadaannye y teruk..
sesudah sampai kat sana, abah berada dlm keadaan
tidak sedar, die koma, Ya allah, masa ini
hati aku sebak sangat2, n ak bertanye
adakah abah dah nak tinggalkan kitorang semua???
:'( selepas itu abah dimasukkan ke wad ICU
dalam keadaan yang tidak sedar...
apabila hari dh nak malam, ak ke surau utk
solat n aku berdoa kepada ALLAH agar slmtkan
abah, n xlama selepas tu akak kol suh naik sbb
keadaan abah dah kritikal,masa aku sampai kat katil 
abah, aku tengok kat mesin tu, nadi abah semakin 
berkurang, dan doktor datang tuk selamatkan abah,
tapi Allah lebih sygkan die...abah meninggal malam tu..
~innanillahiwainnalillahhirojiun~
kitorang semua sedih sangat2 akan kehilangan arwah
sbb arwah terlalu baik n penyayang orangnya..:'(

~~aku mintak korang semua sedekahkan al-fatihah 
ye kat arwah abah aku...:(,AKU HARGAI SANGAT

~p/s: abah, LIN RINDU SANGAT2 KAT ABAH,
KALAULAH ABAH ADE SKRG KAN MESTI 
ABAH SELALU MELAWAT LIN KAT TEGANU 
NI KAN???DAH LA , NI 1ST TIME LIN DUK 
ASRAMA N JAUH DARI FAMILY............:'(
LIN PERLUKAN ABAH, LIN RINDU ABAH
LIN RINDU NAK SALAM, PELUK N CIUM ABAH
MACAM Y SELALU LIN BUAT SBLM PEGI SKLH..
TANPA ABAH LIN RASA KOSONG, SBB ABAH 
SELALU ADE TUK MENDENGAR MASALAH LIN.
N LIN RIMDU NAK MAKAN SAMA2 NGAN ABAH
N NAK GURAU2 NGAN ABAH, ABAHLAH
PENYERI HIDUP KITORANG SEKELUARGA..:'(

#KAMI REDHA DENGAN PEMERGIANNYA#
                      ~Al-Fatihah~

5 comments:

~ said...

doa banyak2 kat dia semgoa tenang kat sna k???
x mau cedihh2..

lynn said...

oke2,
insyaallah tyla :)
tenkiu ea bub ambil berat
cayank kam0

tyaa said...

SABAR ye lin.. setiap yang hidup akan mati sayangku..... kita berdoa saja k. utk dia.

lynn said...

ye tyaa..nati jgn lupa sedekah kan al-fatihah tuk arwah ye

elves said...

jgn sedih2,,sentiasa doa kan abah lyn baik2 di sana k...